Listening Room – åben scene hver uge for alle sangskrivere

2015 markerer 10-året for Listening Room Open Stage, der blev grundlagt i 2006 af den i Danmark bosiddende amerikanske sangskriver, Brett Perkins. På Listening Room Open Stage kan nye sangskrivere prøve talentet af, rutinerede kan prøve nye sange af, og omkringfarende troubadourer kan møde nyt publikum. Hver søndag er scenen er åben for alle sangskrivere, der optræder med original musik

“Lytterummets filosofi er at tilbyde et sted, som giver mulighed for fokuseret lytning uden noget, der forstyrrer forbindelsen mellem publikum og kunstner. Atmosfæren bærer præg af ‘overenskomsten’ mellem optrædende og publikum, hvor publikum lytter, og sangskriverne spiller og synger. Lytterummet startede op i Lades Keller, var en tur omkring Boldhusteatret, Kvarterhuset og har siden 2012 befundet sig i Råhuset. Rigtig mange af vores dygtigste sangskrivere har været omkring Lytterummet,” fortæller Brett Perkins, og nævner bl.a. Tina Dickow, Thomas Buttenschøn, Mads Langer, Pernille Rosendahl, Annika Aakjær og også færøske Teitur.

“Deltagerne kan tilmelde sig fra kl. 19:15 hver søndag til at spille en eller to originale sange på en sang-aften, der løber fra kl. 19:30-23:00. Forud for hver sangaften er der en mere uformel ’Listening Circle’ fra kl. 17:30-19:00, hvor sangskrivere kan medbringe nye eller ufærdige værker og få feedback fra “jævnaldrende” før den åbne scene,” siger Brett Perkins.

“Fra at have været en månedlig begivenhed har det nu udviklet sig til at være en fast ugentlig begivenhed, som afholdes hver søndag. Det er foreningen ‘The Listening Roomies’, der står for arrangementet. Lytterummet er også hjemsted for Copenhagen Songwriters Festival,” siger Brett Perkins og fortsætter:

“Hvert år uddeler vi prisen for årets nye sangskriver/komponist “Outstanding Newcomer / Waterfall Guitar Award”, som i år blev givet til den kun 15-årige Malika Sia Graff, der allerede havde tiltrukket sig opmærksomhed for hendes optræden på Åben Scenes sangaftener.”

“‘Waterfall Guitar Award’ har fået det navn, da idéen er at videregive guitaren hvert år til et nyt talent – “som vand flyder i et vandfald,” slutter Brett Perkins.

Fra Koda hjemmeside: http://www.koda.dk