Kalender

jun
15
lør
The Bowery Room Presents – Felines / supp Fabienne Erato
jun 15 kl. 20:00 – jun 16 kl. 1:00
The Bowery Room Presents - Felines / supp Fabienne Erato @ Råhuset

Københavnske Felines er ikke lige til at putte i en genrekasse, de er ikke bange for at hælde ud af alle deres mange inspirationskilder, ikke mindst ”no wave” genreren, der udspringer af post-punken, som spirede frem i New York sidst i 1970’erne. Her sammenfiltres elementer af funk, jazz, punkrock og andre avantgardistiske udtryk, drevet frem af repetitive rytmer, og altid med vægt på musikkens tekstur frem for gængse forestillinger om harmoni og melodi. At Felines rammer direkte ned i denne NY-nerve blev bekræftet af CBGB-stamgæst David Fricke (tidl. Rolling Stone Magazine), da han efter bandets optræden på årets SPOT-festival smilende konstaterede: ”It’s so New York”.

Til af få publikum i den rette stemning, har Felines inviteret Fabienne Erato.
Fabienne Erato er den danske filmtonemester og komponist Anne Gry Kristensen. Sit selvbetitlede debutalbum (Pomperipossa Records, 2018) har hun komponeret på en såkaldt Buchla Music Easel synthesizer. Et instrument, som hun nidkært inviterer lytteren på omvisning i og hvor resultatet er et støvet og perkussivt lydlandskab. Fabienne Erato har tidligere spillet support for svenske Anna Von Hausswolff på hendes Skandinavien-turné.

English

Felines is a band out of Copenhagen, with Ditte Melgaard on guitar, Mei-Long Bao on drums, Asta Louisa Bjerre on bass and Kristian Bønløkke on synth. They play lo-fi, hi-hopes pop songs with a laid-back charm and seemingly effortless ease. Their sweet-talking, experimental-emotional CPH blues has a sound that lands somewhere between ESG, The Breeders and Delta 5, but with a sense of flow and fun which is all their own.

Præsenteret af The Bowery Room – månedlig klub i Råhuset, her kan du opleve genre som garagerock, lofi, støjrock, shoegaze m.fl.

jul
5
fre
CPH Jazzfestival – Bjonko // Blue Page
jul 5 kl. 20:00 – jul 6 kl. 2:00
CPH Jazzfestival - Bjonko // Blue Page @ Råhuset

Bjonko omplanter balkanrødderne i nordisk muld – En musikalsk, farverig rejse fra ro og troskab til fare og forræderi

Dansk/Makedonske Bjonko bringer Balkan-musikken til Norden i et hybrid-format, som trækker publikum op af stolene og ud på dansegulvet. Som det lød da Bjonko vandt en DMA for Årets Danske World Live Navn: “Bjonko og hans liveband spiller kort sagt røven ud af bukserne!” Når man siger balkan, tænker nogen måske på kædedans og folkemusik. Dette er en forestilling Bjonko udfordrer med sin fusion af balkan, hiphop og rock.

Efter albummet “Army of Believers” i 2017, vender han nu tilbage med sit fjerde album. Inspirationen har altid drejet sig omkring den dualitet, der ligger i at have rødder flere steder i verden. Med fødderne solidt plantet i både Danmark og Makedonien, ønsker Bjonko at formidle, hvordan mangfoldighed i musiklivet både kan inspirere og transformere os som folk.
Missionen er at vise, at vi alle kan påvirkes af musik fra hele paletten – heraf den nye udgivelses titel, “Colors in Motion”. På dette album vises skønheden i hybriden – balkan-beat og den nordiske contemporary rock, funk og hiphop. Dette tema manifesteres gennem en leg med farver og de forskellige stemninger, der hører hertil. Se bare på farven gul – solens farve, der udstråler fest og glæde, men samtidigt forbindes til følelsen af løgne og forræderi.

Bjonko beskriver selv flere af numrene som “soundscapes”, der leder lytteren rundt i farvernes kontrastfyldte univers. På scenen er Bjonko kendt for sin karismatiske performance på saxofon og klarinet. I mange år har han ligeledes beriget sit publikum med opfindsomme samarbejder. På et utal af landets venues og festivaler har han delt scene, både som headliner og gæst, med kunstnere som Fallulah, Jooks, Suspekt og Red Lama.

Med dette formår han at gøre sin musik relevant i utraditionelle sammenhænge, også udenfor world-scenen. Bjonkos albumturné går ellers forbi ALICE, CPH Jazz festival, Giant Steps og ikke mindst Tyskland og Makedonien. Gå ikke glip af en unik oplevelse med Danmarks ubetinget største balkan-artist! “Bjonko er Danmarks – måske Nordens – bedste komponist, arrangør og musiker indenfor balkanbeat og den form for crossover, der forbinder den traditionelle Balkanmusik med den moderne vestlige rock, pop og hiphop.”
– Ivan Rod, GAFFA

Til at varme publikum op, har Bjonko inviteret Blue Page på scenen – de spiller elektrisk fusionmusik, og er samlet igen efter flere års pause. De er stærkt inspirerede af klassiske navne som Chick Corea Electric Band, Herbie Hancock og The Dave Weckl Band. De er support band på flere af Bjonkos koncerter og glæder sig til at præsentere deres musik LIVE!

jul
13
lør
CPH Jazzfestival – The Kutimangoes
jul 13 kl. 21:00 – jul 14 kl. 14:00
CPH Jazzfestival - The Kutimangoes @ Råhuset

Danske The KutiMangoes begejstrer anmeldere, radioværter og publikum fra London over Sæby til Ouagadougou. Bandet har i 2018 været på landevejene i Danmark, Tyskland, Spanien og England.

The KutiMangoes blev dannet i 2012 af Gustav Rasmussen og Michael Blicher. Med en sound, der trækker på både Fela Kuti og Charles Mingus, var deres mål ikke at forsøge at lyde som afrikanske musikere (hvordan kunne de også det?) men at blande kulturerne og skabe en ny, global lyd.

Debutalbummet ”Afro-Fire” blev nomineret til 5 Danish Music Awards og vandt priserne for “Best World Music Album” og “Best World Music Track”
og bragte bandet på turné i Europa, Afrika, Asien og Mellemøsten – såvel som i Danmark.

I November ’16 udkom “Made in Africa”, indspillet i det uroplagede Burkina Faso og Mali. Albummet har fået store roser og blev nomineret til den prestigefyldte “Preis der Deutschen Schallplattenkritik” samt 2 DMA og bliver spillet flittigt verden over på bla. BBC, RFI, WDR, WNYU.

Sangen “Tolma” fra albummet blev udvalgt som årets sang til børnenes U-landskalender 2017 og flittigt spillet på DR TV.

Bandet er så småt begyndt at skrive på den tredie udgivelse, som forventes på gaden forår 2019.

The KutiMangoes live er en festlig, livsbekræftende, grænsenedbrydende oplevelse der sender folk på dansegulvet og hjem med en følelse af at have være vidne til noget nyt, skabende på tværs af genrer. Oplevelsen af et fælles musikalsk sprog.
The KutiMangoes besidder en stærk autensitet, de er tilstede og nærværende i deres musikalske tilgang – kort og godt, skaber de deres eget bud på hot, nutidig verdensjazz.

Her den meget smukke og rørende dokumentar fra Kina, Syd Korea turné The KutiMangoes Asien 2015
This Ship Will Sink – LIVE at Roskilde Festival

“Made in Africa”:
– “Bedre end den fænomenale debut…en skive, der vil blive stående.” 5/6 GAFFA (DK) – “Great album! Very authentic and such great playing!” BBC (UK) – “World-class afro-jazz” Globalagogo (US) – “Det er afrikansk og europæisk musik forenet i en sjælden vellykket grad. Fantastisk!” Abdoullaye Diallo, Jazz à Ouagadougou (BF) – “Hvem skulle have troet at et af klodens hotteste afro bands er fra Danmark?” Kieler Nachtrichten (DE)

The KutiMangoes er:

Michael Blicher – saxophones and flute
Gustav Rasmussen – trombones and guitar
Aske Drasbæk – saxophones
Johannes Buhl Andresen – fender rhodes and moog bass
Casper Mikkelsen/Eddi Jarl – drums
Magnus Jochumsen – percussion