Kalender

mar
24
lør
Beats & Ord
mar 24 kl. 13:00 – 17:00
Beats & Ord @ Onkel dannys Plads
Sidste chance (i denne omgang)!
En interaktiv installation i vores container fyldt med to mikrofoner, skilte med ord fra dansk og svensk hip hop og beats af Langemand – Beats & Ord.
Kig på ordene på væggene, lyt til musikken og deltag. Bliv inspireret til synge, recitere eller spytte nogle bars.
Velkommen!
Mirja Klippel // Gottschalk
mar 24 kl. 20:00 – mar 25 kl. 1:00
Mirja Klippel // Gottschalk @ Råhuset

Oplev dobbelt koncert med prisvindende sangskriver Mirja Klippel og anmelderroste Gottschalk!
Mirja Klippel Årets Sangskriver – det var den ærefulde pris, som juryen ved Danish Music Awards Folk i 2016 valgte at tildele den unge finske sangerinde og sangskriver, Mirja Klippel. Klippel, der har base i København, fik prisen på baggrund af sit debutalbum, Lift Your Lion, som hun udgav i foråret 2016 sammen med den anerkendte danske guitarist, Alex Jønsson.

Klippel synger om kærlighed, krig og afsavn; om blodsbånd og bedstefædre i kamp for hvert sit fædreland. Om skovene, søerne og dyrene. Hun synger om nomadeliv og næstekærlighed – og om aldrig helt at høre til. Teksterne er en perlerække af intense og til tider indestængte følelser, som eksploderer, når Klippels dybe, længselsfulde stemme og spanske guitar møder Jønssons falset og frit fraserende, elektriske guitar. Sammen skaber de et knitrende, musikalsk univers, der konstant er i bevægelse. Som nordlyset, der det ene sekund står knivskarpt og det næste sekund flagrer og flakker i uforudsigelige formationer. Der er åbne akkordprogressioner, frie, solistiske guitarpræstationer og iørefaldende meloditoner, der sender de inderste tanker og følelser på himmelflugt.

Klippels musik er et nødblus – poetiske og personlige sange, der lyser op i selv de dybeste skove og mørkeste sind.

Foto: Henriette

Gottschalk leverer 70’er inspireret singer/songwriter nostalgi, hvor melodierne er kernen for musikken.

Gottschalk, alias sangerinde og sangskriver Maria Gottschalk, bevæger sig i et skrabet low-fi lydbillede, hvor klaveret er udgangspunkt for et simpelt og nært udtryk, som løftes af elektriske guitarer, keyboards og Marias luftige stemme. Netop det simple og ærlige udtryk er i vente, når Gottschalk til maj udgiver sin Ep Lovemark. Ep’en er baseret på liveindspilninger fra studiet, hvor det uperfekte får lov at leve og er medskabende til et ærligt og nærværende udtryk.

Anmeldelser:

Gaffa **** ”Både tekster og musik har noget fascinerende skævt og kantet over sig, og dét gør, at

albummet som helhed giver anledning til flere aflytninger og egentlig fordybelse, hvilket er al ære

værd.”

Poplish ”Denne blanding af noget gammelt og noget nyt, der er Gottschalks styrke…”

CAPAC: ”Med pladen placerer Maria Gottschalk og de musikalske legekammerater i bandet sig ubesværet og naturligt i dansk pops superliga”


mar
25
søn
Cph Listening Room feat: Sølvpapegøjen
mar 25 kl. 19:15 – 23:00
Cph Listening Room feat: Sølvpapegøjen @ Råhuset

Our weekly Copenhagen singer-songwriter venue is known for its attentive audience, international & welcoming atmosphere and great sound. And, for being all volunteer run, by The Listening Roomies Forening. House keyboard & guitar. Free coffee & tea for performers.

This Sunday:
Two-song spots (max 10 minutes) for the first 14 writers who sign up from 19:15. Martin Tomlinson hosting – and a bunch of friendly volunteers on sound, camera & in the bar.

Featured artist at 9.00 pm:
Sølvpapegøjen (quartet)
https://soundcloud.com/silverparrot

Also every Sunday at Råhuset: The weekly New Song Circle runs from 17:30-19:00, where songwriters are welcome to bring new and/or unfinished songs to play for constructive feedback from their peers. Come ‘workshop your latest work’ with us!

Cph Listening Room Open Stage @ Råhuset
mar 25 kl. 19:15 – 23:00

Hver søndag aften er der Listening Room. Scenen er åben for alle sangskrivere, der optræder med original musik.

Listening Room Open Stage. Hver søndag aften på Råhuset.

Copenhagen Sunday Listening Room Open Stage. Hver søndag aften på Råhuset.

Songwriters Circle fra 17.30-19

Nye sangskrivere kan prøve talentet af, rutinerede kan prøve nye sange af, og omkringfarende troubadourer kan møde nyt publikum.

Åben scene fra 19:30 – 20:45.
Aftenens feature-artist fra 21:00 – 21:30 (Dansk eller international).
Åben scene fra 21:45 – 23:00.

Aftenens liste til den åbne scene er åben for opskrivning fra 19:15 i Råhuset.

Cph Listening Room: Følg med på Facebook

 

mar
27
tirs
Tirsdags swing-dans på Råhuset
mar 27 kl. 19:00 – 23:45

Balboa er en swingdans som er startet i 20 érne. Den danses, for det meste, til jazz-musik og altid i par. Hver tirsdag danser vi balboa i Råhuset. Der er hold fra begyndere til øvede, og socialdans på tværs af holdene. Socialdansen kan alle der har lyst deltage i. Hvis du har mod på at starte til balboa, så se her:

Alle tilmeldinger foretages på http://www.balboaland.dk/wordpress/
Lets dance the night away !

mar
29
tors
VM I ROCK 2018
mar 29 kl. 19:00 – mar 30 kl. 2:00
VM I ROCK 2018 @ Råhuset

For tredje år i træk afholdes der Vesterbro Mesterskaber i ROCK!
Med rockkyndig hånd er der udvalgt fem bands af Vesterbro Rock Radios vært Ole Hansen. Mesterskaberne afholdes d. 29. marts. I år består fagjuryen af Wili Jønsson, Frede Fup og Nanna Lüders, der på aftenen vælger hvilket af de fem bands der løber med pokalen.

Årets VM i Rock line-up:
De Frigjorte er en blanding af Magtens Korridorer og Gasolin, blandet med forkærlighed til den hårdere guitar rock. De ynder selv af kalde musikken for “Erik Balling Rock”.

Mount Ego er kvartetten med let genkendelig elektronisk rockmusik – frigjorte følelser, der i et univers af svævende guitarer, pulserende trommer og drømmende keys, fortæller historier om tragedier og kærlighed.

Loyal Spine skriver sange baseret på stærke melodiske hooklines og stramme arrangementer. Der er stor vægt på vokalharmonier, med 3-stemmige passager og underbyggende effekter, der skaber en særlig stemning omkring musikken. De lover intens og velspillet rockshow til publikum.

The Penetrators har store armbevægelser – de postulerer frejdigt at internettet kortsluttede da deres første udspil “Rim Job Princess” udkom i 2016. Og deres riffs er lige så stramme som 2-numre for små spandes bukser, tilført en sexet vokal så højt som deres hårpragt.

Vi er fædre er en dansksproget rocktrio, der spiller lige fra hjertet, med forkærlighed for stramme riffs med fart på sanguniverset. Fædrene bevæger sig i et bredt spektrum af rockgenren fra stille ballader til den fuldbårne punkrock.
Fri entre!

mar
30
fre
BLACK LIGHT WHITE LIGHT + KRAIN Releasefest/koncert
mar 30 kl. 20:00 – mar 31 kl. 1:00
BLACK LIGHT WHITE LIGHT + KRAIN Releasefest/koncert @ Råhuset

BLACK LIGHT WHITE LIGHT + KRAIN Releasefest- og koncert.

Entré: 50 kr.
NB! Mousserende vin indgår i entréen – til flaskerne er tømt.

AFTENENS PROGRAM
Kl. 20:00 Dørene åbner – Bobler til ganen
Kl. 20:30 3 x musikvideo fremvisning på storskærm:
Kl. 21:00: KRAIN live
Kl. 22:00: BLACK LIGHT WHITE LIGHT live
Kl. 23:00: DJ: Fyrer op under dansegulvet

BLACK LIGHT WHITE LIGHT (DK/SE)
Det dansk/svenske psych-rock/pop band Black Light White Light udgiver den 23. marts sit tredje album ’Horizons’.

Det fejres med en release-fest og koncert, som er bandets første i Danmark i henved to år.

Black Light White Light er centreret omkring den danske sanger og guitarist Martin Ejlertsen, som er bosat i Malmø, Sverige.
Med et øje sigtet på Creation Records-æraen introducerer ‘Horizons’ keyboards og bølgende synthesizers en masse som et nyt og grundlæggende element i lyden.
Første single fra albummet, ’Teenage Dream’ sætter med sit karakteristiske, synkrone guitar/keyboard-melodiforløb og en catchy popmelodi tonen for et album med en ny og mere engelskpræget lyd.
Singlen er havde premiere i CLASH Magazine (UK) og er også blevet vel modtaget af bl.a. engelsk radio som BBC Radio 6 Music, Absolute Radio og Amazing Radio. Singlen blev desuden udvalgt og anbefalet af DR P3’s KarriereKanonen og spilles på DR P6 Beat.

Bandet har tidligere turneret USA, Storbritannien, Italien, Skandinavien og var i foråret 2017 forbi Holland, Frankrig og Schweiz. Bandet har desuden optrådt på NXNE Music Festival i Toronto, Canada.

Nu er Black Light White Light klar med et nyt album, en ny lyd og et nyt dansk/svensk line-up. ‘Horizons’ udkommer på LP, CD og digital og vil være til salg denne aften.

Martin Ejlertsen: Vokal & guitar
Viktor Höber: Trommer
Nicco Chimera: Bas
Joel Selsfors: Keys

Website: http://blacklightwhitelight.com/
Facebook: https://www.facebook.com/BlackLightWhiteLight/
Instagram: https://www.instagram.com/blacklightwhitelight/
Twitter: https://twitter.com/BlackLWhiteL

Support: KRAIN (DK)
KRAIN er dannet ud fra en fælles passion for rock, der kolliderer i en ekspressiv, energisk og dynamisk sceneoplevelse. KRAIN er tunge basriffs, solide trommer krydret med lette synth- og guitarelementer. Kvartetten har siden sommeren 2015 udforsket deres egen form for indierock.

Karrierekanonen på P3 har i 2017 anbefalet ”Sirens”.

KRAIN er en del af Thy Music Collective, et bandkollektiv bygget op omkring den voksende musikscene i Thy. Her styrkes på tværs af generationer det sammenhold, der i snart mange år har dannet grundlag for den musikalske kreativitet i Thy.

Emil Ulf Andersen – Vocals & Bass
Ronni Per Bjerregaard – Guitar, Synth & Vocals
Kasper Grønkjær Thomassen – Guitar & Vocals
Magnus Sandvad Thorhauge – Drums

Soundcloud: https://soundcloud.com/user-367770594
Facebook: https://www.facebook.com/krainband/
Instagram: @krainband

mar
31
lør
Noche Cubana i Råhuset marts – live musik med Son Picante
mar 31 kl. 20:00 – apr 1 kl. 1:00
Noche Cubana i Råhuset marts – live musik med Son Picante @ Råhuset

Så blev det marts og dermed også officielt forår!
En anden forårsbebuder i marts er Ekko fra Cubas første arrangement i Råhuset – i år er det lørdag den 31. marts.
Vi glæder os rigtig meget til at skyde sæsonen i gang.

Cubansk stemning og masser af musik:
Som noget nyt kommer alle vores arrangementer i 2018 til at byde på enten live musik eller show – under hver deres musikalske tema.
Og så starter vi fremover allerede kl. 20 – og byder indenfor til hygge, lidt tapas, lækker baggrundsmusik og et slag domino den første time til halvanden, inden selve musikken eller showet starter.

2018 bliver altså et år med masser af cubansk stemning, rig mulighed for at høre mere musik live, se og blive inspireret af dygtige dansere og spændende koreografier og ikke mindst selv komme ud på dansegulvet.

Temaet for årets første arrangement er ’Son Cubano’.
Vi har sat Son Picante i stævne for at bringe lidt varme og masser af cubanske rytmer til Onkel Dannys Plads, og I kan godt glæde jer:

Son Picante er
Lizandra Aquino – vokal
Charlie Ibanez – fløjte
Estaban Carlo – bas
Yeziel Lazo – percussion
Ricardo Perez – guitar

Program:
20.00 Dørene åbner til hygge, tapas og et slag domino
21.00 Son undervisning ved Charlie
21.30 Live musik med Son Picante – part 1
22.15 Pause med DJ Juan
22.45 Live musik med Son Picante – part 2
23.30 Salsatek
01.00 Tak for i aften

Entré: 80 kr.
Sted: Råhuset, Onkel Dannys Plads 7, Kbh. V.
www.ekkofracuba.dk

apr
1
søn
Cph Listening Room Open Stage @ Råhuset
apr 1 kl. 19:15 – 23:00

Hver søndag aften er der Listening Room. Scenen er åben for alle sangskrivere, der optræder med original musik.

Listening Room Open Stage. Hver søndag aften på Råhuset.

Copenhagen Sunday Listening Room Open Stage. Hver søndag aften på Råhuset.

Songwriters Circle fra 17.30-19

Nye sangskrivere kan prøve talentet af, rutinerede kan prøve nye sange af, og omkringfarende troubadourer kan møde nyt publikum.

Åben scene fra 19:30 – 20:45.
Aftenens feature-artist fra 21:00 – 21:30 (Dansk eller international).
Åben scene fra 21:45 – 23:00.

Aftenens liste til den åbne scene er åben for opskrivning fra 19:15 i Råhuset.

Cph Listening Room: Følg med på Facebook

 

apr
3
tirs
Tirsdags swing-dans på Råhuset
apr 3 kl. 19:00 – 23:45

Balboa er en swingdans som er startet i 20 érne. Den danses, for det meste, til jazz-musik og altid i par. Hver tirsdag danser vi balboa i Råhuset. Der er hold fra begyndere til øvede, og socialdans på tværs af holdene. Socialdansen kan alle der har lyst deltage i. Hvis du har mod på at starte til balboa, så se her:

Alle tilmeldinger foretages på http://www.balboaland.dk/wordpress/
Lets dance the night away !