Kalender

sep
23
lør
Girls – Carnival Dogs∞Major Tom∞Sofie Sarlvit∞CCT∞Martha Maj Råhuset
sep 23 kl. 18:00 – sep 24 kl. 1:00
Girls - Carnival Dogs∞Major Tom∞Sofie Sarlvit∞CCT∞Martha Maj @ Råhuset

GIRLS:
På denne aften danner Råhsuet rammerne om konceptet GIRLS. Dette er en koncertaften, der udelukkende præsenterer musikalske projekter med kvindelige frontfiguer. Der er linet 5 skarpe artister der til tilsammen, udgør en god potion GIRLSPOWER.
Det er samidig en aften, der rummer 5 lovende navne i det danske vækstlag. Så der vil være rig mulighed for komme og få et indblik i, hvilke nogle kvindelige vokaler, vi skal holde øje med de kommende par år.
___________________________________________________
Pratisk:
– Entré: For denne herlighed skal der kun ligges sølle 50 kr.
– Uhørt billige barpriser!!
– HAPPYHOUR: 18:00 – 19:00
___________________________________________________
LINEUPPET:

DOORS: 18:00

Carnival Dogs: 19:00 – 19:45
TOM MAJOR: 20:00 – 20:45
SOFIE SARLVIT: 21:00 – 21:45
CCT: 23:00 – 22:00 – 22:45
MARTHA MAJ: 23:00 – 23:45

CURFEW: 01:00
____________________________________________________
Her kan du læse lidt mere om aftenes artister og smugelytte til deres musik:

Carnival Dogs:
Carnival Dogs består af Frida, Johan, Mikkel, Anders og Bertram, og laver blues og rock af den gamle skole. Al musik er selvskrevet (på nær det, der ikke er).
Bandet startede for flere år siden, og har undervejs suget flere medlemmer til sig. Grundlaget og fundamentet er blues-musikken, og den dekores med hvad end de føler for. Resultatet er varierende, energisk og stemningsfuld musik af den gamle skole! De leverer den rene, ufortyndede vare, i form af overdådige musik oldschool håndværk. Tag med os på en tidsrejse til da mor var dreng, og alt var brunt og orange.

Facebook: https://www.facebook.com/carnivaldogs/?fref=ts
Lyt her: https://m.soundcloud.com/carnival-dogs-musik/in-that-mood
————————–————————–—————
MAJOR TOM:
MAJOR TOM er et alternativt rock band fra Køge og omegn som lige har udgivet vores Debut EP. Vi kan spille en solid time orginal musik. De 4 unge mennesker der tilsammen udgør det alternative rock og popband, “Major Tom”, finder sig mest komfortable på en scene foran publikum, helst med en guitar slynget over skulderen. (Be)væbnet med (vinger) ruller de musikkens faner ud, og det sammentømrede band bestræber sig på at levere en levende oplevelse, der ikke går i glemmebogen lige med det samme. Bandet, der består af; Sanger Sarah Ørbæk, bassist Morten Engeset, trommeslager Simon Andersen og guitarist Malthe Scheel, bruger dagligdagen på diverse gymnasier men spenderer alligevel deres fritid i øvelokalet eller i studiet; “Det er bare der det er nemmest at være anarkistisk” som bandet selv udtrykker det.

Facebook: https://www.facebook.com/MaTomDK/?fref=ts
Lyt her: https://soundcloud.com/majoertom
————————–————————–—————
Sofie Sarlvit:
Sofie Sarlvit er en ung dansk sangerinde og sangskriver fra København.
Hun skriver sange om de overtænkte tanker, hendes 21 årige bagage af oplevelser skænker hende, i et melankolsk univers af lyrik, der skal lyttes til. Lyden er soulfuld pop, vævet omkring en fyldig vokal. En til tider oldschool sound, som står i kontrast til de moderne lydsider i dansk popmusik.

Facebook: https://m.facebook.com/sofiesarlvitmusic/?ref=bookmarks
Lyt her:
http://open.spotify.com/artist/5QgbPrCy6JdUTBmoMB8DSN
————————–————————–—————
CCT:
De har alle netop afsluttet gymnasiet og har spillet musik nærmest hele deres liv. De er enige om at musikken for dem er et fristed, hvor de kan lege med rytme, harmonier og lyd gennem deres fælles passion for musik. Selv vil de beskrive deres lyd som “crunchy og nede på jorden.
Fornyligt er trioen begyndt at lave egne numre, men derudover spænder deres repertoire af covernumre vidt; lige fra ny pop som Britney Spears og Ed Sheeran, og det lidt ældre som KISS og Steve Miller Band. I deres covers gør de numrene til deres egne og skaber en meget personlig lyd.

Facebook: https://www.facebook.com/CCTMUSIC/?fref=ts
Lyt her: https://open.spotify.com/artist/0V0QamfzKVDrUFkf2qVq1i
————————–————————–—————
Martha Maj:
Martha Majs rolige og sikre hip-hop-inspirerede vokal leder lytteren gennem dilemmafyldte farvande i spændet mellem det romantisk drømmende og menneskets primale lyster, i sine tekster sætter hun fokus på den overfladiske mentalitet der kan opstå i storrbyen og i det unge/voksne liv.
Musikkens lydunivers er catchy, tungt og elektronisk snurrende, og udfordrer lytteren til at åbne op til sit dybeste sindslag og kampen mellem det barske og det smukke.
Med sig på aftenen optræder hun et par numre med Lucas, som hun har et dansk projekt med – De kalder sig “Martha Maj og Abel”og bærer inspirationskilder der strækker sig fra Jhené Aiko og Odd Future til lyriske rødder som Bob Dylan og Leonard Cohen, der ellers fremstår som atypiske kardinalpunkter i et hip-hop-præget univers.
De blev sammen udvalgt til Ugens KarriereKanon tilbage i december 2016.

Facebook: https://www.facebook.com/Marthamaj/?fref=ts
Lyt her: http://open.spotify.com/artist/6KkQPzA8Vwc66QkC00FLmt
____________________________________________________
Vi ses til d. 23 sep til et brag af en aften //RÅHUSET

sep
24
søn
CPH Listening Room Råhuset
sep 24 kl. 17:30 – 23:30
CPH Listening Room @ Råhuset

Weekly Copenhagen singer-songwriter venue known for its attentive audience, international & welcoming atmosphere and great sound. And, for being all volunteer run, by The Listening Roomies Forening.

This Sunday:
Two-song spots (/max 10 minutes) for the first 14 writers who sign up from 19:15.Martin Tomlinson hosting – and a bunch of friendly volunteers on sound, camera & in the bar.

Featured artist at 9 pm:
Brad Parker

Also every Sunday at Råhuset: The weekly New Song Circle runs from 17:30-19:00, where songwriters are welcome to bring new and/or unfinished songs to play for constructive feedback from their peers. Come ‘workshop your latest work’ with us! Song Circle participants will also have the opportunity to play together on a song, or even improvise a new one.

Sunday Listening Room Open Stage @ Råhuset Råhuset
sep 24 kl. 19:15 – 23:00

Hver søndag aften er der Listening Room. Scenen er åben for alle sangskrivere, der optræder med original musik.

Listening Room Open Stage. Hver søndag aften på Råhuset.

Copenhagen Sunday Listening Room Open Stage. Hver søndag aften på Råhuset.

Songwriters Circle fra 17.30-19

Nye sangskrivere kan prøve talentet af, rutinerede kan prøve nye sange af, og omkringfarende troubadourer kan møde nyt publikum.

Åben scene fra 19:30 – 20:45.
Aftenens feature-artist fra 21:00 – 21:30 (Dansk eller international).
Åben scene fra 21:45 – 23:00.

Aftenens liste til den åbne scene er åben for opskrivning fra 19:15 i Råhuset.

Cph Listening Room: Følg med på Facebook

 

sep
26
tirs
Tirsdags swing-dans på Råhuset Råhuset
sep 26 kl. 19:00 – 23:45

10365581_10152138638376126_4328099539187628037_o
For både begyndere og erfarne swing-dansere er der hver tirsdag åbent dansegulv på Råhuset. Stilarterne er balboa,charleston og lindyhop, der gives en introduktions lektion den første tirsdag hver måned, hvor der også er diskes op med live musik eller Dj for et indgangsbeløb på 30-50 kr. På de øvrige tirsdage i måneden er der undervisning fra kl 19.00 og fri dans fra kl 21.00 til klokken slår tolv.

Alle tilmeldinger foretages på http://www.balboaland.dk/wordpress/
Lets dance the night away !

sep
28
tors
Impro Comedy (Det Hvide Snit) Råhuset
sep 28 kl. 19:30 – 23:00
Impro Comedy (Det Hvide Snit) @ Råhuset

Det Hvide Snit er improviseret comedy på et vanvittigt lavt niveau. 33 år på de skrå brædder har ikke efterladt synlige kvalitets aftryk; Snittet er stadig anarkistiske og respektløse i adfærd og tænkning! Så hvis du vil have et slag på mund og næse, så kom i Råhuset. Billig lunken øl og en sølle halvtredser burde ikke afskrække nogen!

sep
29
fre
Smag På: Love Talk ∞ Bjergtaget ∞ GRUK Råhuset
sep 29 kl. 20:00 – sep 30 kl. 1:00
Smag På: Love Talk ∞ Bjergtaget ∞ GRUK @ Råhuset

Smag På den danske musikundergrund. Den 29. september, i Råhusets rammer, præsenteres 3 navne der hver i sær repræsenterer en afkrog af dansk up-coming musik. Hertil er de to acts, Love Talk og Bjergtaget(solo), præsenteret i samarbejde med 4’th Coming Agency. Sidst men ikke mindst, kommer GRUK og levere deres tag på popmusik. Som sædvanligt på Råhuset, kan man opleve tre bands til en bands pris – nemlig 50 kr.

Dørene åbner klokken 20, og der vil være Happy Hour mellem 20 og 21, hvor man kan erhverve sig store fadøl for kun 25 kr.

Entré 50 kr.

Læs mere om hvert act herunder:

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

Love Talk

Love Talk er en kvartet bestående af trommeslager Mathias Risager, bassist Jens Hyldahl, forsanger Casper Iskov og guitarist Andreas Frandsen. Bandet er inspireret af 80’erne og 90ernes undergrund, samt britpop-genren, blandet med poppet og psykedeliske momenter.

Bandets inspiration oprinder fra en lang række kunstnere lige fra My Bloody Valentine, Slowdive, Nirvana, Parquet Courts til Blur. Bandet sætter originaliteten i højsædet og forsøger derfor ikke at genskabe musikken, men at skabe deres eget. De kombinerer og balancerer alt fra let bevægende og legende melodier, til de tunge dystre toner. Bandets tekster omhandler livets op- og nedture, fiaskoer, kærlighed, alkohol og venner.

https://www.youtube.com/watch?v=K2VYf1uSX_E

Bjergtaget

Bjergtaget er dansksproget og har lyrikken som omdrejningspunkt for sit univers og udtryk.

Bjergtaget er alsidigt og anderledes uden at miste den røde tråd og uden at gå på kompromis med det gode nummer.

Bjergtaget har udgivet den anmelderroste EP ”Velkommen til” og udgav sit selvbetitlede debutalbum d. 22/1 2016.

Hør singlerne og se musikvideoerne til Se hvordan det går og Nattens stjerner af Atli Brix Kamban her:

https://www.youtube.com/watch?v=KsjbdXqdsPI&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=q3zqvn1EMjc&feature=youtu.be

Beskrivelse af musikken udefra og anmeldelser af debutalbummet:
”Bandet fortjener med dette homogene, godt sammenhængende og afrundede værk, der har noget at byde på til både ører og hjerne, at få et større publikum – ligesom et bredere publikum fortjener dansksproget rock af denne støbning.” – GFR (5/6)

GRUK

GRUK er en eksperimenterende dansksproget popduo, som har forvildet sig ind i mystiskens rum. Vennerne Jakob Birch og Lukas Vanggaard har i mange år snakket om at lave et band, men først nu er det blevet en realitet. Lukas’ år som soloartist, og Jakobs år i Lovespeed samler sig nu i GRUK, hvor tekst og musik kredser omkring den gode og den dårlige stemning. Duoen har et minimalistisk lydbillede, men sammen gør de store armbevægelser ved hjælp af den klichéfyldte rytmeboks, distortede basgange og drømmende synthflader. At give slip er et must for de to venner.

sep
30
lør
Noche Cubana Råhuset
sep 30 kl. 21:00 – okt 1 kl. 1:30
Noche Cubana @ Råhuset

Foreningen “Ekko fra Cuba” afholder Noche Cubana i Råhuset.
Vores fester er for alle, uanset det er første gang, man vover sig ud, eller man har danset i mange år.

Kodeordene er god stemning, masser af dans og musik, og rammerne er Råhuset på Vesterbro, hvor vi hver gang skaber en særlig stemning med lyssætning, billeder og dekoration.

Puds dine dansesko og vov dig ud på de skrå brædder!

okt
1
søn
Sunday Listening Room Open Stage @ Råhuset Råhuset
okt 1 kl. 19:15 – 23:00

Hver søndag aften er der Listening Room. Scenen er åben for alle sangskrivere, der optræder med original musik.

Listening Room Open Stage. Hver søndag aften på Råhuset.

Copenhagen Sunday Listening Room Open Stage. Hver søndag aften på Råhuset.

Songwriters Circle fra 17.30-19

Nye sangskrivere kan prøve talentet af, rutinerede kan prøve nye sange af, og omkringfarende troubadourer kan møde nyt publikum.

Åben scene fra 19:30 – 20:45.
Aftenens feature-artist fra 21:00 – 21:30 (Dansk eller international).
Åben scene fra 21:45 – 23:00.

Aftenens liste til den åbne scene er åben for opskrivning fra 19:15 i Råhuset.

Cph Listening Room: Følg med på Facebook

 

okt
3
tirs
Tirsdags swing-dans på Råhuset Råhuset
okt 3 kl. 19:00 – 23:45

10365581_10152138638376126_4328099539187628037_o
For både begyndere og erfarne swing-dansere er der hver tirsdag åbent dansegulv på Råhuset. Stilarterne er balboa,charleston og lindyhop, der gives en introduktions lektion den første tirsdag hver måned, hvor der også er diskes op med live musik eller Dj for et indgangsbeløb på 30-50 kr. På de øvrige tirsdage i måneden er der undervisning fra kl 19.00 og fri dans fra kl 21.00 til klokken slår tolv.

Alle tilmeldinger foretages på http://www.balboaland.dk/wordpress/
Lets dance the night away !

okt
4
ons
SONGWRITER / PRODUCER-session Råhuset
okt 4 kl. 10:00 – 16:00
SONGWRITER / PRODUCER-session @ Råhuset

ESCRITÓRIO DE CANÇÃO/OFFICE OF SONGS
Kan du skrive, indspille og producere en sang på seks timer? D.4.10. kl.10 sætter vi scenen i Råhuset på Vesterbro for seks danske musikere, der sammen med vores to brasilianske gæster Clara Valente (sanger/sangskriver) og Gui Gattreaux (producer/percussion) i løbet af fem timer skriver, indspiller og producerer en (måske endda flere?) sange. Du medbringer dit instrument, kreativitet, gode idéer og så går vi i gang. Clara, Gui og deres mobile studie-setup er katalysatorer for processen som munder ud i en færdig produktion.
Vil du jamme med? Meld dig til senest d.29.9. på Artlab.dk – husk at skrive lidt om, hvad du spiller, hvilken musik du laver, og hvilke erfaringer du har med sangskrivning og musikproduktion.
Du møder:
CLARA VALENTE:
Brasiliansk singer-songwriter og pianist. Hendes debut-album ”Mil Coisas” (2014) blev bl.a. udnævnt til et af årets bedste albums i Brasilien. De sidste par år har hun turneret intensivt i Brasilien, USA og Europa, hvor hun bl.a. har optrådt i UK, Østrig, Ungarn og Tjekkiet.

GUI GAUTREAUX
Producer, trommeslager og elektronisk musiker. Har optrådt med en lang række brasilianske artister som bl.a. Zeca Pagodinho og Cidade Negra. Som komponist har han lavet musik til de etablerede brasilianske tv-stationer og mindre indie-produktioner.
For hvem:
Du er sangskriver/musiker/producer, gerne med baggrund indenfor world-, folk- eller roots-musik.
Hvad:
Songwriter/producersession: I skriver og producerer sammen, medbring instrument/mikrofon/laptop
Du får mad og drikke i løbet af dagen.

Udbydes i samarbejde med Tempi, Foreningen Make it World, Dansk Kulturinstitut og DIT:KBH.