Kalender

jul
30
søn
Cph Listening Room feat: Jay & Dimitri Pinto Råhuset
jul 30 kl. 19:15 – 23:00
Cph Listening Room feat: Jay & Dimitri Pinto @ Råhuset

Weekly Copenhagen singer-songwriter venue known for its attentive audience, international & welcoming atmosphere and great sound. And, for being all volunteer run, by The Listening Roomies Forening.

This Sunday:
Two-song spots (/max 10 minutes) for the first 14 writers who sign up from 19:15. Martin Tomlinson hosting – and a bunch of friendly volunteers on sound, camera & in the bar.

Featured artist at 9.00 pm:
Jay & Dimitri Pinto duo (USA)
https://www.facebook.com/jaypintomusic
https://www.facebook.com/MoonlyOfficial

Also every Sunday at Råhuset: The weekly New Song Circle runs from 17:30-19:00, where songwriters are welcome to bring new and/or unfinished songs to play for constructive feedback from their peers. Come ‘workshop your latest work’ with us! Song Circle participants will also have the opportunity to play together on a song, or even improvise a new one.

Sunday Listening Room Open Stage @ Råhuset Råhuset
jul 30 kl. 19:15 – 23:00

Hver søndag aften er der Listening Room. Scenen er åben for alle sangskrivere, der optræder med original musik.

Listening Room Open Stage. Hver søndag aften på Råhuset.

Copenhagen Sunday Listening Room Open Stage. Hver søndag aften på Råhuset.

Songwriters Circle fra 17.30-19

Nye sangskrivere kan prøve talentet af, rutinerede kan prøve nye sange af, og omkringfarende troubadourer kan møde nyt publikum.

Åben scene fra 19:30 – 20:45.
Aftenens feature-artist fra 21:00 – 21:30 (Dansk eller international).
Åben scene fra 21:45 – 23:00.

Aftenens liste til den åbne scene er åben for opskrivning fra 19:15 i Råhuset.

Cph Listening Room: Følg med på Facebook

 

aug
1
tirs
Tirsdags swing-dans på Råhuset Råhuset
aug 1 kl. 19:00 – 23:45

10365581_10152138638376126_4328099539187628037_o
For både begyndere og erfarne swing-dansere er der hver tirsdag åbent dansegulv på Råhuset. Stilarterne er balboa,charleston og lindyhop, der gives en introduktions lektion den første tirsdag hver måned, hvor der også er diskes op med live musik eller Dj for et indgangsbeløb på 30-50 kr. På de øvrige tirsdage i måneden er der undervisning fra kl 19.00 og fri dans fra kl 21.00 til klokken slår tolv.

Alle tilmeldinger foretages på http://www.balboaland.dk/wordpress/
Lets dance the night away !

aug
2
ons
Strøm 2017: Knowledge Råhuset
aug 2 kl. 14:30 – aug 5 kl. 19:00
Strøm 2017: Knowledge @ Råhuset
VIL DU VÆRE EN DEL AF STRØM? Tilmeld dig som frivillig her: https://goo.gl/CrphYv
//
WANNA BE A PART OF STRØM? Sign up as a volunteer here: https://goo.gl/CrphYvStrøm 2017: Knowledge

Strøm Knowledge omhandler de historier, som ikke kan se og høres fra DJ-pulten eller i koncertrummet. Gennem workshops, talks og debatter behandles temaer, der alle rimer på elektronisk musik for erfarne såvel som nybegyndere.

Strøm Knowledge holder til i Råhuset, hvor der fra d. 2. – 5. august vil være noget for enhver, der er bare en smule nørdet om elektronisk musik.

Programmet er sammensat af Strøm og Elektronisk Musik Danmark. Elektronisk Musik Danmark er en søsterforening til Strøm, der udvikler entreprenørskab for elektroniske musikaktører.

Alle arrangementer er gratis, men nogle kræver tilmelding.

Program
Onsdag d. 2. august

Lær at “tune” dine pladespillere, Råhuset 1. sal, 14.30-15.30 (på dansk)
Har du heller ikke helt styr på, hvordan din pladespiller lyder skarpest? Så kig forbi til en workshop for pladenørder, lydteknikere og DJs. Du vil få tips og tricks til at sætte din pladespiller optimalt op, og workshoppen giver dig specifik viden og værktøjer til hurtigt og effektivt at komme omkring DJ-udfordringer som feed, nålehop mv. Workshoppen laves i samarbejde med Lydbutikken på Frederiksberg.

Lav dit første rave (EMD), Råhuset 1. sal 16.00-18.30 – 15 pax (på dansk)
Lav dit eget rave. Det er nemlig meget nemmere, end du tror. Medbring din idé til en fest/koncert/rave, og så udvikler vi den i fællesskab. Workshoppen ledes af Sylvester Struckmann, der er festivalleder af Plugout Festival og keyboardspiller for MØ.
TILMELDING ER NØDVENDIGT
Event og tilmelding: https://goo.gl/Txa3Sv

Vinyl digging with Ge-ology, Råhuset Stuen, 16.00-17.30 (på engelsk)
Hør diskoaficionado Ge-ology dele ud af både viden og historier om hans imponerende pladesamling. Talk’en berører fænomenet “digging”, og hvorfor netop vinylmediet har sin legitimitet i en mere og mere digital tidsalder. Ge-ology spiller efterfølgende til Strøm 2017: Rulledisko.

Artist Talk med Laid Back, Råhuset Stuen, 19.00-21.00 (på dansk)
Mød duoen, der igennem næsten 40 år har præget den danske musikscene. Få et eksklusivt indblik i danske elektroniske legender Laid Backs musikalske karriere, der blandt meget andet rummer internationale megasællerter og koncerter verden over.

Torsdag d. 3. august

Workshop med Riotville Records, Råhuset 1. sal, 14.00-16.00 (på dansk)
Få personlig feedback af Riotville Records. 10 unge producerer udvalgt af danske Riotville Records får mulighed for at spille deres musik samt præsentere deres visuelle profil og generelle tanker om deres karriere. Herefter gives konstruktiv feedback og inputs for at skubbe up-and-coming artister i den rigtige retning. Riotville repræsenteres af Andreas Holdø (A&R), Frederik Olufsen (Art Director) og Søren Mensberg (Label Manager).
TILMELDING ER NØDVENDIGT
Event og tilmelding: https://goo.gl/wRsa93

EDM-succeshistorier, Råhuset 1. sal, 16.00-17.30 (på dansk)
Få et unikt indblik i EDM-scenen. Flere danske artister gør sig allerede nu internationalt bemærket inden for den hurtigvoksende genre. Strøm inviterer indenfor til en talk med Søren Mensberg (Riotville Records), Andreas Holdø (Snavs) og Alexander Pedersen (General Manager og A&R på Discowax), der fortæller deres historie, giver do’s and dont’s og formidler generelle erfaringer.

Raving In The City, Halmtorvet 15, 18.00-20.00 (på engelsk)
Hvad sker der når 10.000 mennesker samles under en motorvejsbro til et rave? Eller når Frederiksberg Have fyldes med et hav af musikhungrende publikummer? Med udgangspunkt i et oplæg af Lektor Fabian Holt fra Humboldt-Universität zu Berlin undersøges, hvordan byen transformeres sig, når den bliver brugt i disse sammenhænge. Repræsentanter fra nogle af Danmarks største raves vil være til stede i panelet.
Diskussionen foregår på engelsk.

Fredag d. 4. august

Modular Meetup, Råhuset 1. sal, 16.00-22.00 (på dansk)
Dansk Modular indtager 1. salen i Råhuset og medbringer deres hær af imponerende modularsystemer. Der er med andre ord synthesizer-nørderi for fuld skrue, når alverdens dimser, filtre, oscilattorer og meget mere bringes i spil. Programmet indeholder både jams, patch gennemgang og generel nørderi for dedikerede og interesserede på alle niveauer.
Link til event: https://goo.gl/k5MzVE

Sampling – Musikalsk Evolution (EMD), Råhuset Stuen, 17.30-19.00 – 25 pax (på dansk)
Sampling er en af de absolutte grundsten i elektroniske genrer som hip-hop og house, men reglerne for kan være en lovmæssig jungle. Vi kigger på den nyeste juridiske praksis, taler med en vaskeægte “sample-lover” og ikke mindst diskuterer, hvilke redskaber vi behøver for at kunne sample med kunstnerisk respekt og loven på vores side. Workshoppen ledes af jurist med speciale i ophavsret og elektronisk musiker Kianoush Yazdanyar.
TILMELDING ER NØDVENDIGT
Event og tilmelding: https://goo.gl/fKccC1

Lørdag d. 5. august

Fundraising for begyndere (EMD), 13.00-15.00, Råhuset 1. sal – 20 pax (på dansk)
Fundraising, puljemidler og støttemuligheder er også for elektroniske musikprojekter. Men hvor starter man? Hvordan gør skruer man en ansøgning sammen? Og hvilke puljer skal man søge? Gennem to timer arbejder vi med vores egne projekter, så alle kommer godt fra start med en ansøgning. Workshoppen ledes af projektleder, fundraiser og medlem af bevillingsudvalg Lyra Lauge.
TILMELDING ER NØDVENDIGT
Event og tilmelding: https://goo.gl/8ZXKSn

Mød de elektroniske agenter og bookere (EMD), Råhuset 1. sal 15.30-17.00 – 25 Pax (på dansk)
Hvad laver bookere og agenter egentlig? Gør det overhovedet en forskel at have en agent? Hvordan skriver man mails, som bookere gider læser? Bookere og agenter lever et liv under overfladen i musikbranchen, men de kan ofte gøre den sidste forskel. Mød en række knivskarpe aktører, der udgør leddet mellem dine yndlingskunstnere og dig på dansegulvet.
TILMELDING ER NØDVENDIGT
Event og tilmelding: https://goo.gl/5BpZuW


For 11. år i træk fylder Strøm Festival København og Frederiksberg med elektronisk musik. Vi bruger byens urbane rum – fra åbne vidde pladser til de mørke natklubber, fra monumentale kirker til dynamiske transportmidler. Alt sammen for at matche den musikalske æstetik med et passende miljø.

Strøm Festival foregår fra d. 2. – 5. august 2017.
Mange tak til vores partnere Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune, Statens Kunstfond og Heineken.

 

Lav dit første rave Råhuset
aug 2 kl. 16:00 – 18:30
Lav dit første rave @ Råhuset
Hvordan arrangerer man sit første rave/koncert/fest?

Kom til workshop med Elektronisk Musik Danmark og lær hvordan. Workshoppen faciliteteres af Sylvester Struckmann, leder af Plugout Festival, og er gratis – se info om tilmelding længere nede.

Du vil blive introduceret til konkrete redskaber til planlægning, møde erfarne arrangør fra den elektroniske musikbranche, og gå hjem med et solidt springbræt til dit videre arbejde. Vi slutter dagen af med at spise sammen.

Sylvester Struckmann, leder af Plugout Festival og fast musiker for MØ, giver en overordnet introduktion til det, der skal overvejes, når man laver sit første rave.

HUSK:
Laptop, projekt-ide, gåpåmod, lyst til at møde andre nye arrangører, og gerne en medarrangør.
Du behøver ikke at have fastlagte planer om at udføre projektet – det er fint bare at komme som nysgerrig med en ide!

HVEM?
Workshoppen er for fest/koncert/arrangør-spirer, der har ingen eller sparsom erfaring med at holde musikarrangementer.
Vi opfordrer alle, uanset kønsidentitet, racialisering, seksuel orientering, et cetera, til at deltage.

TILMELDING:
Vi har 15 pladser til workshoppen. Tilmeld dig ved at kommentere på det fastgjorte opslag på dette events væg. Hvis du ikke kommer, må vi tage et no show fee på 150 kr. for materialer og mad.

OM OS:
Elektronisk Musik Danmark (EMD) udvikler entreprenørskab for elektroniske musikaktører.

Som del af Strøm Festivals Knowledge-program og søsterforening til Strøm præsenterer EMD fællesskabsbaserede workshops, oplæg, og debatter, der handler om alt det brancheorienterede udenom kunsten og kulturen.

Find EMD her: https://www.facebook.com/groups/ElektroniskMusikDanmark/

 

aug
3
tors
Workshop med Riotville Records – Strøm Festival Råhuset
aug 3 kl. 14:00 – 17:00
Workshop med Riotville Records - Strøm Festival @ Råhuset

Få feedback og sparring på din musik og din artistprofil af de kompetente bagmænd fra Riotville Records.

Det er en enestående chance for til at spille din musik og få feedback og råd til at komme videre fra de tre ejere af Riotville Records:
Andreas Holdø (Snavs / A&R)
Frederik Olufsen (The Frederik / Art director)
Søren Mensberg (Label Manager)

Det hele kommer til at foregå i et lækkert Strøm studie. Du skal blot skrive en mail til contact@riotvillerecords.com med et par linjer om dig og din musikalske stil samt lidt links til nogle hjemmeproducerede numre.

Riotville Records er et independent pladeselskab, der udgiver elektronisk musik med hovedfokus på at finde morgendagens talenter og være med til at kickstarte deres karriere. Riotville Records har i sine 2 års levetid allerede udgivet musik fra bl.a. Faustix, der efterfølgende har hentet en håndfuld guldplader på imponerende kort tid, Stoltenhoff producerer nu for verdensstjernerne Yellow Claw og Fabian Mazur, der udgiver på nogle de største labels i hele verden.

Kumbia Queers (ARG) Råhuset
aug 3 kl. 20:00 – aug 4 kl. 2:00

“De spektakulære beats er lovende – Nu og her!. Men, Cumbia rytmerne holder alting i balance og virker forførende og fængende..” (SPEX)
Kumbia Queers væver ikke blot hårdtkantede rytmer og dansevenlige grooves, de leverer et mesterligt sceneshow. Det er noget af et musikalsk kulturchok, når du ser de punkrock leopard plettede kvinder synkronisere deres dansetrin på scenen – CUMBIASTYLE! Headbanging og hoftesving, det her er ikke bedstemor cumbia!” (austin360.com)
Det kraftfulde band fra Buenos Aires venter tilbage til Europa på ny for at forføre os igen med deres cocktail af Cumbia, Rock og Hip-hop, med kritiske og dybe tekster omhandlende Sjov og ballade, kærlighed og det modsatte, og passion for frihed og dans”.
for næsten 10 år siden, begyndte punkrock scenen at kede musikerne i Kumbia Queers, og de besluttede sig for at lave noget helt andet: CUMBIA. Hvad der startede som noget der bare var for sjov, førte til dannelsen af Kumbia Queers.

De beskriver deres stil som 1000% tropipunk – et sindsygt mix af afro-cuban og Latin american, Queerness og punk ånd!

I en tid hvor den elektroniske og verdensmusikscenen fra New York til Europa blot er igang med at opdage Cumbia musikken, Er Kumbia 2Queers igang med at genfortolke Latinamerikansk hjertesmerte og macho posing, der forener sjove og politiske budskaber i en helt unik stil.

Las Kumbia Queers er nu et 5 mands bands, da Ali Gua Gua (En af de 2 sangere, og oprindeligt bandmedlem) fokuserer på sin solo-karriere og giver plads til nye stemmer:

Juana Chang har indtaget Lead vokalen, Mens Flor Linyera og Pat Combat Rocker (Keyboard/bas) også synger.
Billetter i døren: 70 kr

aug
4
fre
Fundraising for rookies Råhuset
aug 4 kl. 13:00 – 15:00
Fundraising for rookies @ Råhuset

Fundraising, musikpuljer, og støttemidler er også for elektroniske musikprojekter!
Men hvor starter man?

Kom til gratis workshop med Elektronisk Musik Danmark om fundraising for begyndere. Workshoppen ledes af projektleder, fundraiser og bevillingsudvalgsmedlem Lyra Lauge.

Gennem to timer arbejder vi med vores egne projekter, så alle kommer godt fra start med en ansøgning.

Du vil:
– blive introduceret til to konkrete redskaber, du kan bruge til at få formuleret din ansøgning
– møde en erfaren fundraiser fra den elektroniske musikbranche
– få en basal indføring i søgeprocessen
– gå hjem med en start på et manuskript til dit projekt, du kan bruge til at søge mange forskellige puljer med.

HUSK:
Laptop, projekt-ide i tidlig startfase, gåpåmod, lyst til at møde andre nye fundraisere, og evt. en medarrangør.
Du behøver ikke at have fastlagte planer om at udføre projektet, eller at have arbejdet forud på det – det er fint bare at komme som nysgerrig med en ide!

HVEM?
Workshoppen er for fundraising-spirer, der har ingen eller sparsom erfaring med at søge midler.
Aktiviteten er målrettet projektmagere snarere end artister, der ønsker at søge legater.
Vi opfordrer alle, uanset kønsidentitet, racialisering, seksuel orientering, et cetera, til at deltage.

TILMELDING:
Vi har 20 pladser til workshoppen. Tilmeld dig ved at kommentere på det fastgjorte opslag på dette events væg.
Hvis du ikke kommer, må vi tage et no show fee på 150 kr. for materialer.

OM OS:
Elektronisk Musik Danmark (EMD) udvikler entreprenørskab for elektroniske musikaktører.

Som del af Strøm Festivals Knowledge-program og søsterforening til Strøm præsenterer EMD fællesskabsbaserede workshops, oplæg, og debatter, der handler om alt det brancheorienterede udenom kunsten og kulturen.

Find EMD her: https://www.facebook.com/groups/ElektroniskMusikDanmark/

Sampling – en del af den musikalske evolution Råhuset
aug 4 kl. 17:30 – 19:00
Sampling - en del af den musikalske evolution @ Råhuset

Sampling er en af de absolutte grundsten i elektroniske genrer som hip-hop og house, men reglerne omkring metoden kan være en lovmæssig jungle.

Kom til gratis oplæg om samplingens udvikling med Elektronisk Musik Danmark og Danmarks ledende juridiske ekspert i sampling, Kianoush Yazdanyar.

Vi kigger på den nyeste juridiske praksis, taler med en vaskeægte “sample-lover” og ikke mindst diskuterer, hvilke redskaber vi behøver for at kunne sample med kunstnerisk respekt og loven på vores side.

Selvom rettighedshaverne har prøvet at lukke munden på samplingkulturen med dyre licenser og retssager, er debatten stadig i fuld flora. Den Sorte Skole er et levende bevis på, at sample-baseret musik er en anerkendt kompositionsteknik – ikke kun blandt musikere, men også hvis du spørger Den Tyske Forfatningsdomstol.

Kom og bliv opdateret om samplingens vilkår og dens musiske evolution. Vi slutter af med at spise sammen.

Workshoppen ledes af jurist med speciale i ophavsret og elektroniske musiker Kianoush Yazdanyar.

HVEM?
Alle interesserede er velkomne – vi sørger for en letforståelig og pædagogisk tone.
Vi opfordrer alle, uanset kønsidentitet, racialisering, seksuel orientering, et cetera, til at deltage.

TILMELDING:
Vi har 25 pladser til oplægget. Tilmeld dig ved at kommentere på det fastgjorte opslag på dette events væg.
Hvis du tilmelder dig, men ikke dukker op, må vi tage et no show fee på 150 kr. for materialer og mad.

OM OS:
Elektronisk Musik Danmark (EMD) udvikler entreprenørskab for elektroniske musikaktører.

Som del af Strøm Festivals Knowledge-program og søsterforening til Strøm præsenterer EMD fællesskabsbaserede workshops, oplæg, og debatter, der handler om alt det brancheorienterede udenom kunsten og kulturen.

Find EMD her: https://www.facebook.com/groups/ElektroniskMusikDanmark/

aug
5
lør
Mød de elektroniske bookere & agenter Råhuset
aug 5 kl. 15:30 – 17:00
Mød de elektroniske bookere & agenter @ Råhuset

Hvad laver bookere og agenter egentlig?

Gør det overhovedet en forskel at have en agent?

Hvordan man skriver emails, som bookere gider læse? Og hvordan kan man ellers blive booket?

Kom til gratis panelsamtale med Elektronisk Musik Danmark og få nogle kvalificerede bud på svar.

Du vil møde en række knivskarpe aktører, der udgør forbindelsen mellem dine yndlingskunstnere og dig på dansegulvet. De selekterer, forhandler, holder hovedet koldt og arbejder med at gøre livemusikken til en kunstnerisk helhed for deres spillested, festival, eller artist.

HVEM?
Workshoppen er for vækstlagsartister, der er nysgerrige på muligheder for samarbejder med bookere og agtenter, og folk, der er interesserede i at arbejde professionelt som bookere eller agenter.
Vi opfordrer alle, uanset kønsidentitet, racialisering, seksuel orientering, et cetera, til at deltage.

TILMELDING:
Vi har 25 pladser til workshoppen. Tilmeld dig ved at kommentere på det fastgjorte opslag på dette events væg.
Hvis du ikke kommer, må vi tage et no show fee på 150 kr. for materialer og mad.

OM OS:
Elektronisk Musik Danmark (EMD) udvikler entreprenørskab for elektroniske musikaktører.

Som del af Strøm Festivals Knowledge-program og søsterforening til Strøm præsenterer EMD fællesskabsbaserede workshops, oplæg, og debatter, der handler om alt det brancheorienterede udenom kunsten og kulturen.

Find EMD her: https://www.facebook.com/groups/ElektroniskMusikDanmark/