Hvornår:
24. marts 2018 kl. 20:00 – 25. marts 2018 kl. 1:00
2018-03-24T20:00:00+01:00
2018-03-25T01:00:00+01:00
Hvor:
Råhuset
Onkel dannys Plads 7
Pris:
60,- kr.
Mirja Klippel // Gottschalk @ Råhuset

Oplev dobbelt koncert med prisvindende sangskriver Mirja Klippel og anmelderroste Gottschalk!
Mirja Klippel Årets Sangskriver – det var den ærefulde pris, som juryen ved Danish Music Awards Folk i 2016 valgte at tildele den unge finske sangerinde og sangskriver, Mirja Klippel. Klippel, der har base i København, fik prisen på baggrund af sit debutalbum, Lift Your Lion, som hun udgav i foråret 2016 sammen med den anerkendte danske guitarist, Alex Jønsson.

Klippel synger om kærlighed, krig og afsavn; om blodsbånd og bedstefædre i kamp for hvert sit fædreland. Om skovene, søerne og dyrene. Hun synger om nomadeliv og næstekærlighed – og om aldrig helt at høre til. Teksterne er en perlerække af intense og til tider indestængte følelser, som eksploderer, når Klippels dybe, længselsfulde stemme og spanske guitar møder Jønssons falset og frit fraserende, elektriske guitar. Sammen skaber de et knitrende, musikalsk univers, der konstant er i bevægelse. Som nordlyset, der det ene sekund står knivskarpt og det næste sekund flagrer og flakker i uforudsigelige formationer. Der er åbne akkordprogressioner, frie, solistiske guitarpræstationer og iørefaldende meloditoner, der sender de inderste tanker og følelser på himmelflugt.

Klippels musik er et nødblus – poetiske og personlige sange, der lyser op i selv de dybeste skove og mørkeste sind.

Foto: Henriette

Gottschalk leverer 70’er inspireret singer/songwriter nostalgi, hvor melodierne er kernen for musikken.

Gottschalk, alias sangerinde og sangskriver Maria Gottschalk, bevæger sig i et skrabet low-fi lydbillede, hvor klaveret er udgangspunkt for et simpelt og nært udtryk, som løftes af elektriske guitarer, keyboards og Marias luftige stemme. Netop det simple og ærlige udtryk er i vente, når Gottschalk til maj udgiver sin Ep Lovemark. Ep’en er baseret på liveindspilninger fra studiet, hvor det uperfekte får lov at leve og er medskabende til et ærligt og nærværende udtryk.

Anmeldelser:

Gaffa **** ”Både tekster og musik har noget fascinerende skævt og kantet over sig, og dét gør, at

albummet som helhed giver anledning til flere aflytninger og egentlig fordybelse, hvilket er al ære

værd.”

Poplish ”Denne blanding af noget gammelt og noget nyt, der er Gottschalks styrke…”

CAPAC: ”Med pladen placerer Maria Gottschalk og de musikalske legekammerater i bandet sig ubesværet og naturligt i dansk pops superliga”