Hvornår:
13. juli 2019 kl. 21:00 – 14. juli 2019 kl. 14:00
2019-07-13T21:00:00+02:00
2019-07-14T14:00:00+02:00
Hvor:
Råhuset
Onkel Dannys Plads 7
Pris:
Forsalg 100 / Dør 150
CPH Jazzfestival - The Kutimangoes @ Råhuset

Kick start din jazzaften ud med et udsøgt måltid mad fra det nye spisested Hverdagen, på Onkel Dannys Plads, og nyd den på terrassen sammen med alle de andre koncert gæster. Mad er fra 18.00 – 20.00.

Danske The KutiMangoes begejstrer anmeldere, radioværter og publikum fra London over Sæby til Ouagadougou. Bandet har i 2018 været på landevejene i Danmark, Tyskland, Spanien og England.

The KutiMangoes blev dannet i 2012 af Gustav Rasmussen og Michael Blicher. Med en sound, der trækker på både Fela Kuti og Charles Mingus, var deres mål ikke at forsøge at lyde som afrikanske musikere (hvordan kunne de også det?) men at blande kulturerne og skabe en ny, global lyd.

Debutalbummet ”Afro-Fire” blev nomineret til 5 Danish Music Awards og vandt priserne for “Best World Music Album” og “Best World Music Track”
og bragte bandet på turné i Europa, Afrika, Asien og Mellemøsten – såvel som i Danmark.

I November ’16 udkom “Made in Africa”, indspillet i det uroplagede Burkina Faso og Mali. Albummet har fået store roser og blev nomineret til den prestigefyldte “Preis der Deutschen Schallplattenkritik” samt 2 DMA og bliver spillet flittigt verden over på bla. BBC, RFI, WDR, WNYU.

Sangen “Tolma” fra albummet blev udvalgt som årets sang til børnenes U-landskalender 2017 og flittigt spillet på DR TV.

Bandet er så småt begyndt at skrive på den tredie udgivelse, som forventes på gaden forår 2019.

The KutiMangoes live er en festlig, livsbekræftende, grænsenedbrydende oplevelse der sender folk på dansegulvet og hjem med en følelse af at have være vidne til noget nyt, skabende på tværs af genrer. Oplevelsen af et fælles musikalsk sprog.
The KutiMangoes besidder en stærk autensitet, de er tilstede og nærværende i deres musikalske tilgang – kort og godt, skaber de deres eget bud på hot, nutidig verdensjazz.

Her den meget smukke og rørende dokumentar fra Kina, Syd Korea turné The KutiMangoes Asien 2015
This Ship Will Sink – LIVE at Roskilde Festival

“Made in Africa”:
– “Bedre end den fænomenale debut…en skive, der vil blive stående.” 5/6 GAFFA (DK) – “Great album! Very authentic and such great playing!” BBC (UK) – “World-class afro-jazz” Globalagogo (US) – “Det er afrikansk og europæisk musik forenet i en sjælden vellykket grad. Fantastisk!” Abdoullaye Diallo, Jazz à Ouagadougou (BF) – “Hvem skulle have troet at et af klodens hotteste afro bands er fra Danmark?” Kieler Nachtrichten (DE)

The KutiMangoes er:

Michael Blicher – saxophones and flute
Gustav Rasmussen – trombones and guitar
Aske Drasbæk – saxophones
Johannes Buhl Andresen – fender rhodes and moog bass
Casper Mikkelsen/Eddi Jarl – drums
Magnus Jochumsen – percussion