Hvornår:
5. juli 2019 kl. 20:00 – 6. juli 2019 kl. 2:00
2019-07-05T20:00:00+02:00
2019-07-06T02:00:00+02:00
Hvor:
Råhuset
Onkel Dannys Plads 7
Pris:
Forsalg 100 / Dør 150
CPH Jazzfestival - Bjonko // Blue Page @ Råhuset

Kick start din jazzaften ud med et udsøgt måltid mad fra det nye spisested Hverdagen, på Onkel Dannys Plads, og nyd den på terrassen sammen med alle de andre koncert gæster. Mad er fra 18.00 – 20.00.

Bjonko omplanter balkanrødderne i nordisk muld – En musikalsk, farverig rejse fra ro og troskab til fare og forræderi

Dansk/Makedonske Bjonko bringer Balkan-musikken til Norden i et hybrid-format, som trækker publikum op af stolene og ud på dansegulvet. Som det lød da Bjonko vandt en DMA for Årets Danske World Live Navn: “Bjonko og hans liveband spiller kort sagt røven ud af bukserne!” Når man siger balkan, tænker nogen måske på kædedans og folkemusik. Dette er en forestilling Bjonko udfordrer med sin fusion af balkan, hiphop og rock.

Efter albummet “Army of Believers” i 2017, vender han nu tilbage med sit fjerde album. Inspirationen har altid drejet sig omkring den dualitet, der ligger i at have rødder flere steder i verden. Med fødderne solidt plantet i både Danmark og Makedonien, ønsker Bjonko at formidle, hvordan mangfoldighed i musiklivet både kan inspirere og transformere os som folk.
Missionen er at vise, at vi alle kan påvirkes af musik fra hele paletten – heraf den nye udgivelses titel, “Colors in Motion”. På dette album vises skønheden i hybriden – balkan-beat og den nordiske contemporary rock, funk og hiphop. Dette tema manifesteres gennem en leg med farver og de forskellige stemninger, der hører hertil. Se bare på farven gul – solens farve, der udstråler fest og glæde, men samtidigt forbindes til følelsen af løgne og forræderi.

Bjonko beskriver selv flere af numrene som “soundscapes”, der leder lytteren rundt i farvernes kontrastfyldte univers. På scenen er Bjonko kendt for sin karismatiske performance på saxofon og klarinet. I mange år har han ligeledes beriget sit publikum med opfindsomme samarbejder. På et utal af landets venues og festivaler har han delt scene, både som headliner og gæst, med kunstnere som Fallulah, Jooks, Suspekt og Red Lama.

Med dette formår han at gøre sin musik relevant i utraditionelle sammenhænge, også udenfor world-scenen. Bjonkos albumturné går ellers forbi ALICE, CPH Jazz festival, Giant Steps og ikke mindst Tyskland og Makedonien. Gå ikke glip af en unik oplevelse med Danmarks ubetinget største balkan-artist! “Bjonko er Danmarks – måske Nordens – bedste komponist, arrangør og musiker indenfor balkanbeat og den form for crossover, der forbinder den traditionelle Balkanmusik med den moderne vestlige rock, pop og hiphop.”
– Ivan Rod, GAFFA

Til at varme publikum op, har Bjonko inviteret Blue Page på scenen – de spiller elektrisk fusionmusik, og er samlet igen efter flere års pause. De er stærkt inspirerede af klassiske navne som Chick Corea Electric Band, Herbie Hancock og The Dave Weckl Band. De er support band på flere af Bjonkos koncerter og glæder sig til at præsentere deres musik LIVE!