Vi laver musik mest for vores egen skyld

Af Connie Hartvigsen

Den purunge duo, Molly & Peter, der optræder på Copenhagen Songwriters Festival for første gang, er fulde af forventning:

”Vi glæder os meget og tror, det bliver fedt! Det er jo vores første rigtige festivalkoncert,” siger de.

”Vi er nået til et punkt, hvor selve det at spille og synge ikke er så grænseoverskridende mere. For mig er det nu mere det med at være ”på”, at sige noget mellem numrene og skabe en god stemning, der er den største udfordring,” siger Molly.

Og Peter supplerer:

”Man udvikler sig egentlig på mange punkter ved at spille musik, fx at turde stille sig op foran en forsamling, at kigge på folk og ikke blive bange, når folk kigger på én. Og så møder vi mange nye mennesker. Hver gang vi er ude at spille et sted, møder vi den person, der står for arrangementet. Det har helt klart gjort os mere udadvendte.”

True Snow

Duoen har spillet sammen i tre år. Molly & Peter mødte hinanden i 1. G på Falkonergårdens Gymnasium på Frederiksberg, hvor de begge havde musik på A-niveau.

”Der var meget gruppearbejde, men det var først i 2. G, at Peter og jeg kom i gruppe sammen. Vi skulle lave en kærlighedssang, og det blev til nummeret ”True Snow”, som vi stadig spiller,” fortæller Molly.

Peter fortsætter:

”Efter vi havde lavet den første sang, begyndte vi at øve sammen uden for skoletiden, og langsomt kom vi ud at spille koncerter. Især det sidste års tid har vi været en del ude og har spillet mange forskellige steder, bl.a. Tjili Pop, Blågårds Apotek og Salonen på Østerbro. Vi har også optrådt på kaffebarer og ved private fester, såsom konfirmationer og fødselsdage…”

Personlig lyd

Molly & Peter skriver stadig kærlighedssange, mest ulykkelige kærlighedssange…

”Vi vil helt klart gerne have, at vi ikke blot blender ind i mængden, men at folk kan høre og genkende, at det er os, der spiller. At vi har en personlig lyd. Og vi får da også tit at vide, at de melodier vi laver er ret personlige. Og så vil vi selvfølgelig gerne have, at folk bliver rørte af det, vi spiller. At de bliver ramt i hjertet. Ellers tænker vi ikke så meget over, hvad andre skal have ud af det. Det er nok heller ikke så vigtigt, når man ikke laver hitliste-musik.  Hvis man derimod skulle lave det næste store hit, skulle man nok lige tænke over, hvilket omkvæd, der skulle være,” siger Molly.

”Jeg tror måske meget, vi laver musik, som vi selv kan lide. For vores egen skyld,” siger Peter. Og Molly er enig:

”Ja, 100%, det synes jeg, at vi gør. Det er det samme, når vi er ude at spille. Altså, vi vil selvfølgelig gerne gøre det godt, og at folk synes det er fedt. Men det vigtigste er, at vi selv har det godt med det. At vi selv synes, det er sjovt og er vildt glade, efter vi har spillet, fordi det er gået megagodt…

Fakta:

Molly & Peter er en ung duo, bestående af 20-årige Molly Kvist Koppel(vokal) og 19-årige Peter Høegh Rask (guitar) Deres sange er kærlighedssange, hvor Mollys fraseringer og Peters melodiske fingerspil skaber universet i en blanding af singer/songwriter og akustisk pop.

 

Molly & Peter spiller i Forsamlingshuset lørdag d. 3. september kl. 00:20

molly og petercsf logo